Συλλεκτική σειρά μεταξωτών μαντηλιών_

Για να γιορτάσουμε τον 1 χρόνο από την έκδοση του βιβλίου Ω-Α

σας παρουσιάζουμε την επετειακή σειρά σχεδίων σε μετάξι!

Τα σχέδια μεταφέρονται από τις σελίδες του  βιβλίου σε άριστη ποιότητα μεταξιού. Φτιάχνονται στο Σουφλί, στηρίζοντας την ελληνική βιομηχανία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε το μύνημά σας: info@sofiahellena.gr

Παρουσίαση του Ω-Α στους μαθητές του Λυκείου Κρανιδίου

Την Τρίτη 12 Μαρτίου το project Ω-Α παρουσιάστηκε στους μαθητές του Λυκείου Κρανιδίου!

Συζητήσαμε γιατί πρέπει όλοι να διαβάζουμε βιβλία, ώστε να μάθουμε να κατανοούμε και τους γύρω μας. Είδαμε τις πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της Ακρόπολης, και μιλήσαμε για τον Παρθενώνα σε σχέση με το διάστημα και τους πλανήτες!

 

Συμμετοχή της Σοφίας Ελλένα στην έκθεση της Unesco

H Σοφία Ελλένα συμμετείχε στην εικαστική έκθεση του Ομίλου της Unesco για τις τέχνες, τον λόγο και τις επιστήμες, με τίτλο ”Γυναίκα- Ανθός του κόσμου” που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Εταιρίας Λογοτεχνών Ελλάδος.

 

Η Σοφία Ελλένα παρουσίασε για πρώτη φορα το έργο ‘Κλεοπάτρα”!

Συνέντευξη στην Athens Voice

Μια εργασία αρχιτεκτονικής που έγινε βιβλίο.
Το Ω-Αθηνα είναι ένα εικαστικό έργο μεταξύ πόλης και ατόμου που ερευνά πως το να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου, μπορεί να κάνει την ζωή στην πόλη μας καλύτερη.
Η Σοφία Ελλένα σπουδάζοντας στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να μελετήσει και να ξανά σχεδιάσει την Ακρόπολη, για να βρίσκεται έστω και νοητά στην Αθήνα.
Στην προσπάθεια να ενσωματώσει την μυθολογία στα σχέδια και να αποτυπώσει όλες τις πληροφορίες, δημιουργήθηκε ένα εικαστικό project με σκοπό να θυμηθούμε πόσο ενδιαφέρον δημιούργημα είναι η Ακρόπολη και πόσο σύγχρονο είναι ακόμα στις τέχνες και στην κουλτούρα μας.
Καθότι και η ίδια νέα συγγραφέας και καλλιτέχνης, ήθελε τα κείμενα που συνοδεύουν τα σχέδια να μπορούν να διαβαστούν από τους νέους, που φημίζονται αυτόν τον καιρό για την αποστροφή τους από τα βιβλία.
Το Ω-Α είναι ένα λιτό, γρήγορο και κοφτό κείμενο που μπορεί να διαβαστεί άναρχα, χωρίς σειρά, ενώ είσαι στο τρένο, περιμένοντας να σε πάρει ο ύπνος ή όταν βαριέσαι σπίτι.
Είναι μια προσπάθεια αφύπνισης και ενημέρωσης γύρω από τις τέχνες για έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπεις την πόλη και τους συνανθρώπους σου. Απευθύνεται όμως και σε νέα παιδιά που αναρωτιούνται τι σπουδάζουν οι αρχιτέκτονες και οι θεωρητικοί της τέχνης στα πανεπιστήμια, πώς γίνεται ένα project ή τι σκέφτεται ένας νέος καλλιτέχνης στην Ελλάδα σήμερα.
Το διαφορετικό με αυτή την εργασία, όπως δηλώνει και ο πρώτος τίτλος της ‘ Μια ψυχανάλυση της Ακρόπολης ’, είναι ο επίλογος που εστιάζει στην ψυχή
και το πως αυτή επηρεάζεται μέσα στην κοινωνία.

 

https://www.athensvoice.gr/culture/book/515160_o-athina-i-psyhanalysi-tis-akropolis-apo-ti-sofia-ellena

 

Άραγε μπορούμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε?

‘ Το σώμα και ο νους του ανθρώπου επηρεάζονται από τα επίπεδα των διαφόρων χημικών στοιχείων, είτε αυτά παράγονται από τον οργανισμό είτε βρίσκονται στο περιβάλλον του. Οι κακές σκέψεις αλλάζουν την χημεία του σώματος, ενώ ένα σώμα που πονά είναι δύσκολο να σκεφτεί φυσιολογικά. Μέσω του είδους εκπαίδευσης που είχαν οι αρχαίες κοινωνίες, των χορών και των κοινών εορτασμών, αποσκοπούσαν στην ισορροπία των συστατικών αυτών που αποτελούν το άτομο.’
Photographer : Θανάσης Καρατζάς for Athens Voice
Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο επισκεφτείτε τοwww.sofiahellena.gr
Instagram : z_athens

Το ΩΑ στην free press Boulevard

http://www.eboulevard.gr/np/newspaper.php?issue=48#page/31

EX-LIBRIS

Το Ω-ΑΘΗΝΑ, ένα βιβλίο αναζήτησης και ανάλυσης της Ακρόπολης, είναι ένα διαφορετικό και γρήγορο βιβλίο, μιας νέας Αθηναίας ζωγράφου και αρχιτέκτονος. Είναι μια εικαστική προσπάθεια που θέλει να μας φέρει πιο κοντά με την Αθήνα, τις τέχνες, την ψυχ-ανάληση και με τον εαυτό μας, λέει η συγγραφέας Σοφία Ελλένα.

Οι μύθοι και οι αρχαίες μαγικές ιστορίες μαζί με τα πολύχρωμα σχέδια επιχειρούν να αποσπάσουν για λίγο τον αναγνώστη από την σύγχρονη Αθήνα και να τον κάνουν να νιώσει πως ήταν να ζεις 2.500 χρόνια πίσω.

Οι σκέψεις των Αθηναίων φιλοσόφων, κοφτές και περιεκτικές, μοιάζουν σήμερα πιο επίκαιρες και μοντέρνες από ποτέ.

 

Άραγε μπορούμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε?

 

Το Ω-Α είναι μια έρευνα σε όλα τα γιατί του Παρθενώνα, και διαβάζοντας τις σημειώσεις μιας αρχιτεκτονικής ψυχανάλυσης της Ακρόπολης, υποκύπτουμε κάποια στιγμή να βάλουμε τις δικές μας σκέψεις και πράξεις παράλληλα με την ιστορία της Ακρόπολης.

Άραγε μπορεί ένα βιβλίο να σε οδηγήσε στην δική σου ιστορία?

Το Ω-Α είναι εικαστικό έργο μεταξύ πόλης και ατόμου που ερευνά πως το να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου, μπορεί να κάνει την ζωή στην πόλη μας καλύτερη.

Ω-Α Φέτος διάβασε ένα βιβλίο_

Το βιβλίο θα το βρείτε στο www.sofiahellena.gr και αποστέλεται σε όλη την Ελλάδα με την ελπίδα να γίνουν όλοι οι άνθρωποι χαρούμενοι και ευαισθητοποιημένοι προς τις τέχνες.

Psychology_ know your feelings

Why do we feel certain ways?

How the life in society can change the way we think, our feelings and our body?

The third chapter of Z-Athena studies the sociology and the science of the psyche by the ancient philosophers, Plato and Aristotles!

the project at youth platform.gr

www.platform.gr/life/prosopa/72967-sofia-ellena-neoi-pou-epixeiroyn-i-akropoli-einai-ena-ainigmatiko-antikeimeno-pou-ithela-poly-na-ekserevniso?fbclid=IwAR1i70oqV9Z2ZO_fAFaKfqvW58Rwc3-8LzrqOiVxrDTxF18m8F6hefLHZGo

Visit us on instagram for more photos of the project!

Δες περισσότερες φωτογραφίες στο instagram: @z_athensΤί κοινό έχει ο Παρθενώνας με την πυραμίδα του Χέοπα?

Μάθε περισσότερα για την Ακρόπολη στο Ω-ΑΘΗΝΑ.

xxx

  • Sofia Hellena

 

Παρουσίαση του Ω-Α στο Δημοτικό του Κολλεγίου Ψυχικού!

Την Πέμπτη μας υποδέχτηκε η κ. Σύλβια Δημητριάδη στην βιβλιοθήκη του Δημοτικού, στο  Κολλέγιο Αθηνών.

Συζητήσαμε με την 4Δημοτικού για την Ακρόπολη, την πομπή των Παναθήναιων, το διάβασμα και για την ζωγραφική.

Μετά περπατήσαμε τον Δρόμο της Αρχαίας Αθήνας, που περπατούσαν όλοι οι Αρχαίοι Αθηναίοι την ημέρα των Γενεθλίων της θεάς!

Οι μικροί μας φίλοι είχαν τις πιο ενδιαφέρουσες απορίες.