Συνέντευξη στην Athens Voice

Μια εργασία αρχιτεκτονικής που έγινε βιβλίο.
Το Ω-Αθηνα είναι ένα εικαστικό έργο μεταξύ πόλης και ατόμου που ερευνά πως το να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου, μπορεί να κάνει την ζωή στην πόλη μας καλύτερη.
Η Σοφία Ελλένα σπουδάζοντας στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να μελετήσει και να ξανά σχεδιάσει την Ακρόπολη, για να βρίσκεται έστω και νοητά στην Αθήνα.
Στην προσπάθεια να ενσωματώσει την μυθολογία στα σχέδια και να αποτυπώσει όλες τις πληροφορίες, δημιουργήθηκε ένα εικαστικό project με σκοπό να θυμηθούμε πόσο ενδιαφέρον δημιούργημα είναι η Ακρόπολη και πόσο σύγχρονο είναι ακόμα στις τέχνες και στην κουλτούρα μας.
Καθότι και η ίδια νέα συγγραφέας και καλλιτέχνης, ήθελε τα κείμενα που συνοδεύουν τα σχέδια να μπορούν να διαβαστούν από τους νέους, που φημίζονται αυτόν τον καιρό για την αποστροφή τους από τα βιβλία.
Το Ω-Α είναι ένα λιτό, γρήγορο και κοφτό κείμενο που μπορεί να διαβαστεί άναρχα, χωρίς σειρά, ενώ είσαι στο τρένο, περιμένοντας να σε πάρει ο ύπνος ή όταν βαριέσαι σπίτι.
Είναι μια προσπάθεια αφύπνισης και ενημέρωσης γύρω από τις τέχνες για έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπεις την πόλη και τους συνανθρώπους σου. Απευθύνεται όμως και σε νέα παιδιά που αναρωτιούνται τι σπουδάζουν οι αρχιτέκτονες και οι θεωρητικοί της τέχνης στα πανεπιστήμια, πώς γίνεται ένα project ή τι σκέφτεται ένας νέος καλλιτέχνης στην Ελλάδα σήμερα.
Το διαφορετικό με αυτή την εργασία, όπως δηλώνει και ο πρώτος τίτλος της ‘ Μια ψυχανάλυση της Ακρόπολης ’, είναι ο επίλογος που εστιάζει στην ψυχή
και το πως αυτή επηρεάζεται μέσα στην κοινωνία.

 

https://www.athensvoice.gr/culture/book/515160_o-athina-i-psyhanalysi-tis-akropolis-apo-ti-sofia-ellena

 

Άραγε μπορούμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε?

‘ Το σώμα και ο νους του ανθρώπου επηρεάζονται από τα επίπεδα των διαφόρων χημικών στοιχείων, είτε αυτά παράγονται από τον οργανισμό είτε βρίσκονται στο περιβάλλον του. Οι κακές σκέψεις αλλάζουν την χημεία του σώματος, ενώ ένα σώμα που πονά είναι δύσκολο να σκεφτεί φυσιολογικά. Μέσω του είδους εκπαίδευσης που είχαν οι αρχαίες κοινωνίες, των χορών και των κοινών εορτασμών, αποσκοπούσαν στην ισορροπία των συστατικών αυτών που αποτελούν το άτομο.’
Photographer : Θανάσης Καρατζάς for Athens Voice
Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο επισκεφτείτε τοwww.sofiahellena.gr
Instagram : z_athens

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *